Otvoren Biznis park u Bačkom Petrovcu

Bez autora
Aug 26 2011

Predsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić danas je svečano otvorio novi Biznis park u Bačkom Petrovcu. Reč je o poslovnom komplekusu, površine 30 hektara, u kome je smešteno 40 objekata, koji će biti ponuđeni stranim i domaćim investitorima, spremnim da svoje poslovanje realizuju u opštini Bački Petrovac. Komparativna prednost ovog Biznis parka je u tome što investitorima osim opremljenog prostora obezbeđuju još 23 dodatne usluge, koje značajno smanjuju veliki broj režijskih troškova. Novi Biznis park, pored Akva parka koji će biti otvoren u Bačkom Petrovcu, omogući će da ova opština postane jedna od najrazvijenijih sredina u Srbiji. Ovaj projekt zasnovan je na ideji da se jedna stara propala fabrika pretvori u čitav niz malih i srednjih preduzeća u kojima će, u narednih pet godina, biti zaposleno od 500 do 1.000 radnika, a Pokrajina će, preko svojih razvojnih programa, finasirati otvaranje novih radnih mesta, dok je preko VIP Fonda već obezbeđen italijanski partner, koji će u februaru ući u drugu fazu poslovanja u bačkopetrovačkom Biznis parku i zaposliti tridesetak ljudi.

Otvoren Biznis park u Bačkom PetrovcuPredsednik Vlade Vojvodine dr Bojan Pajtić danas je svečano otvorio novi Biznis park u Bačkom Petrovcu.

Reč je o poslovnom komplekusu, površine 30 hektara, u kome je smešteno 40 objekata, koji će biti ponuđeni stranim i domaćim investitorima, spremnim da svoje poslovanje realizuju u opštini Bački Petrovac. Komparativna prednost ovog Biznis parka je u tome što investitorima osim opremljenog prostora obezbeđuju još 23 dodatne usluge, koje značajno smanjuju veliki broj režijskih troškova.

Novi Biznis park, pored Akva parka koji će biti otvoren u Bačkom Petrovcu, omogući će da ova opština postane jedna od najrazvijenijih sredina u Srbiji.

Ovaj projekt zasnovan je na ideji da se jedna stara propala fabrika pretvori u čitav niz malih i srednjih preduzeća u kojima će, u narednih pet godina, biti zaposleno od 500 do 1.000 radnika, a Pokrajina će, preko svojih razvojnih programa, finasirati otvaranje novih radnih mesta, dok je preko VIP Fonda već obezbeđen italijanski partner, koji će u februaru ući u drugu fazu poslovanja u bačkopetrovačkom Biznis parku i zaposliti tridesetak ljudi.

U proteklom periodu Vlada Vojvodine obezbedila je uslove za otvaranje ovakvih kompleksa u još pet vojvođanskih opština. Takođe, pre mesec dana u Novom Sadu počela je izgradnja Tehnološkog parka, na površini od 24 hiljade kvadratnih metara, dok su u još trideset opština u Pokrajini, što iz sredstava Fonda za kapitalna ulaganja, što iz Nacionalnog investicionog plana, obezbeđeni infrastrukturni uslovi za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik